ورود خروج

نور پردازی اتاق های هتل

نور پردازی در اتاق های هتل چگونه است

در هتل فعالیت وخدمات گوناگونی برای اهداف مختلف

  انجام می شود.

هر کدام از این فعالیت و  خدمات فضای مخصوص خود را داراست برای مثال استخر یا فرانت آفیس یا حتی اتاق ها که برای اقامت و استراحت مهمانان است.
چند گانگی فعالیت در هتل ها و استفاده ی شبانه روزی از همه چیز و تقریبا همه ی فضاها در هتل که ممکن است هر کدام حتی چندین نقش همزمان را ایفا کنند نیاز به توجه وسیاست های خاصی در طراحی و دکوراسیون داخلی و معماری آن ها دارد.
نور پردازی و طراحی یکی از این موارد مهم می باشد.شاید برایتان جالب باشد بدانید نور در فضا های مختلف نقش های گوناگونی را ایفا می کند پس یکی از موارد کاربردی و مهم در طراحی می باشد.
نور چه نقش هایی را می تواند در طراحس ایفا کند:
1.تفکیک کننده ی فضاها از هم
2.مشخص کننده ی موقعیت های گوناگون جهت فعالیت های مختلف در یک فضا
3.نمودار تصویر جهت ایجاد تصاویر مختلف از یک فضا
4.ایجاد حس متفاوت با استفاده از رنگ های مختلف و طول موج های مختلف و...
پس نور میتواند گستره ی وسیعی از نیاز های شما را در طراحی  پوشش دهد که شاید تا به حال به آن فکر نکرده بودید.
در این مطلب فضای مورد نظر ما جهت بحث در حوزه ی نور پردازی اتاق های هتل است.
نور در اتاق های هتل ها نباید زیاد باشد نور باید به گونه ای باشد که بتواند به مهمانان در اتاق کمک کند تا به کشف و شهود فضاهای جدید که باعث ایجاد حس تعلق در آن ها می شود فکر و توجه کنند.
اما با تمام این تفاسیر که در مورد اهمیت نور ذکر شد و توابع جدیدی که هر روز برای طراحی جدیدی از نور پردازی امروزی ارائه می شود تنها فضایی که به حالت سنتی همچنان طراحی و نورپردازی می شود اتاق های هتل ها است.
دلیل طراحی قدیمی اتاق در اکثر هتل ها چیست؟
شاید بعد از رفت وآمد های طولانی به یک هتل متوجه شوید قسمت های مختلف آن تغییر کرده و طراحی های جدیدی روی آن ها صورت گرفته که نتیجه  بررسی های مداوم جهت جلب رضایت مهمانان هتل است اما اتاق های هتل همچنان به حالت سنتی خود باقی است; دلایل مختلفی برای این امر وجود دارد که می توان به چند مورد آن در اینجا اشاره نمود:
یکی از دلایل این است که مدیران و صاحبان هتل ها نمی خواهند مهمانانی که برای استراحت و آرامش به هتل آنها می آیند با تصویر غیر منتظره و نامتعارفی روبرو شوند.به همین دلیل همانطور که ذکر شد برای ایجاد حس تعلق در میهمانان و آرامش آنها از طرح های سنتی تر و ساده تری استفاده می کنند دلیل دوم نیز بودجه ی این کار است زیرا بیشترین فضای یک هتل ، اتاق های هتل است و تغییرنوع لامپ به منزله ی تغییر 400 لامپ در اتاق هاست و به همین ترتیب برای تغییرات دیگر بودجه ی گزافی را میطلبد در نتیجه تغییرات به صورت محافظه کارانه و موردی  و به ندرت در اکثر هتل های جهان انجام می شود .به صورتی که شهرت خیلی از هتل ها در جهان نیز بخاطر سبک های سنتی آنهاست.
و موارد دیگری که شامل بحث های فنی و رضایتمندی اکثریت است در دیزاین اتاق ها تاثیر گذار است.

نورپردازی اتاق ها نیز دستخوش همین عوامل است اما در تعبیه چراغ اتاق های هتل یک سری موارد کلی رعایت می شود ، مثلا با اینکه بعضی از افراد علاقه زیادی به نور فراوان دارند ،اما به یاد داشته باشید نور زیاد تصویر سازی خاصی در اتاق ایجاد نمی کند و همچنین آرامش روحی انسان را کم می کند پس در اتاق های هتل نور زیاد قرار نمی دهند.


باید توجه داشت نور بعلت اینکه نقش های متفاوتی را اجرا می کند ، پس باید مناسب برای استراحت ،مناسب برای مطالع در میز مطالعه ،مناسب برای رفت و آمد در شب و عدم ایجاد مزاحمت برای همراه میهمان و... باشد .

معمولا میزان نور اتاق هتل ها را گرم و ملایم طراحی می کنند.

امروزه هتل هایی هم وجود دارند که تنظیم رنگ و میزان شدت نور نیز می تواند به دست خود میهمان تنظیم شود ، مثلا در هتل سن مارتین که توسط طراح معروف و با احساس فرانسوی آقای فیلیپ استارک انجام شده می توانید در یک اتاق با همان وسایل و دیزاین ، تصاویر مختلفی با استفاده از رنگ و تنظیمات نوری که توسط ایشان انجام شده داشته باشید .بلند ترین ساختمان جهان یعنی آسمان خراش دبی نیز حاصل طراحی همین فرد می باشد که بلند ترین ساختمان جهان است.فیلیپ استارک سالها مدیر طراح گرافیکی شرکت پیرگاردین بود و بعدها شرکت خود را تاسیس نمود و حتی برای رئیس جمهور وقت فرانسه نیز فعالیت کرد.
منبع :سایت و مقالات هتلداری
نویسنده : روابط عمومی مارینا پارک هتل