استاندارد آشپزخانه هتل
آشپزخانه های هتل به تجهیزات خاصی نیاز دارند که نگهداری و رسیدگی به آنها از ارکان مهم استاندارد بودن هتل می باشد.
که به طور اختصار به برخی از انها اشاره شده
است.
كف :
ایزوله كردن كف آشپزخانه در هتلها و رستورانها الزامی است.
می توان برای ایجاد عایق رطوبتی از دو شیوه قیرگونی و ایزولاسیون، ایزوگام استفاده كرد. در شیوه قیرگونی از
دویا سه لایه قیرگونی استفاده میشود. ایزوگام لایه ای ظریف، بدون چروك و اطمینان بخش است كه با استفاده از حرارت چسبانده میشود. میتوان كف آشپزخانه را با سنگ،
سرامیك و كفپوشهای صنعتی مفروش كرد؛ البته گاهی اوقات درزهای بین سنگ و سرامیك محل تجمع مواد غیربهداشتی میشود. میتوان برای عدم تجمعآلودگیها در بین
درزها از ابعاد بزرگ سنگ و سرامیک استفاده كرد. سنگها بر اساس جلوه و كارآرایی دارای قیمت های متفاوتی هستند. سنگ گوهره که پرمصرفترین سنگ در صنعت
ساختمانسازی است، چون جاذب آب است و ایجاد گرد و غبار میكند بیشتر برای نمای پارکینگ و راهروها استفاده میگردد.
دیوارها:
برای ایمن شدن دیوارها در برابر رطوبت، عایق رطوبتی كف را تا 80 سانتیمتر از دیوارها بالا میآورند. برای دیوار پشت كابینتها از رنگ كاشی و سنگ ارزان استفاده میشود.
به علت متغیر بودن جای یخچال، اجاق گاز و غیره دیوار پشت آنها را با كاشی یا سنگ مرغوب میپوشانیم. بهتر است در آشپزخانه از رنگ روغنی براق و قابل شستشو استفاده
شود.
سقف:
در سقف آشپزخانه باید از مصالحی كه جاذب رطوبت نبوده و قابل شستشو باشند استفاده کرد. سقف آشپزخانه را با رنگهای روغنی براق رنگ می کنند.
حرارت و برودت:
حرارت و برودت در آشپزخانه اهمیت زیادی دارد. دربعضی از اقلیم ها ممكن است فضای آشپزخانه به منابع تامین گرمایش یا سرمایش از طریق برق نیاز داشته باشد.
پنجره و تهویه:
پنجره به جهت عبور و مرور نور طبیعی و هوا از ملزومات آشپزخانه است که طول استاندارد آن نباید كمتر از دو متر باشد. برای تخلیه هوای داخل آشپزخانه از هواكش استفاده
میكنند. هواكشها به اشكال مختلف و درفضاهای مختلف بكار میروند. برای استفاده بهتر از هواكش ها در بسیاری از مسیرهای عبور هوا لوله های دودكش قرار میدهند و بعد
از آن هواكش را نصب میكنند كه هوا را به طور مستقیم به بالاترین سطح ساختمان برساند. هواکش باید بی صدا باشد تا باعث ناراحتی همسایه ها و پرسنل شاغل در
مجموعه نگردد.
همچنین حتما از اگزوز فن استفاده میکنیم.
تاسیسات:
استاندارد آشپزخانھ هتل آب، فاضلاب و گاز؛ آب سرد و گرم برای ظرفشویی، دستشویی و حمام لازم و ضروری است.
برق: هر كدام از وسایل برقی آشپزخانه باید دارای یك پریز مجزا باشد. از نكات مهم در ایمنی آشپزخانه، سیم اتصال زمین است. معمولاً دوتا سیم فاز و نول داریم. یك سیم سوم نیز
داریم كه سیم اتصال زمین است. این مسئله درمورد وسایل آشپزخانه اهمیت فراوان دارد.
در:
فضای آشپزخانه نباید دارای پرز یا اختلاف
آشپزخانه و آبدارخانه در صورتی كه OPEN نباشد دارای در است که شكل كلی آن باید دارای سطحی صاف و رنگی براق باشد. اصولاً
سطحی خاص باشد كه نتوان به راحتی آن را تمیز كرد.